APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een (jaarlijks) verplicht controlemoment van uw auto. Tijdens deze APK wordt uw auto op verschillende onderdelen gekeurd zoals verkeersveiligheid en milieu. Verder wordt er gecontroleerd of de technische gegevens overeenkomen met de registratie bij de RDW. Bij Auto Service Theeuwes kunt u voor alle merken en modellen terecht voor een APK. Plan nu zelf eenvoudig online een afspraak in.

Wanneer heeft mijn auto een APK nodig?
U ontvangt vanzelf een bericht vanuit de RDW als uw auto aan een APK toe is. Zorg dat u uw auto voor de vastgestelde datum laat keuren om een boete te voorkomen.
Een overzicht van de keuringsintervallen vindt u hieronder:

  • Is de datum van de eerste toelating na 1 januari 2015 en heeft u een auto met een benzinemotor of elektrische aandrijving? Dan is de eerste APK pas na vier jaar nodig. Daarna om de twee jaar. Als de auto ouder is dan acht jaar, is er elk jaar een APK nodig. Heeft u een dieselauto? Dan is de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar.
  • Is de datum van de eerste toelating voor 1 januari 2015? Dan is de eerste APK na drie jaar. Daarna elk jaar.
  • Is uw auto dertig jaar of ouder? An is elke 2 jaar een APK nodig.
  • Is uw auto ouder dan 50 jaar? Dan is er geen APK-plicht meer.

Voorkom een boete en zorg dat de APK tijdig wordt uitgevoerd. Houd daarom de einddatum goed in de gaten en plan op tijd een afspraak in. U kunt de APK ook met een onderhoudsbeurt combineren. Zo bent u er zeker van dat u weer veilig op weg kunt.

0161 - 22 36 33

Bel ons of klik hieronder om direct een afspraak te maken voor een APK.

auto service theeuwes

onze klantEn geven ons een 9,8

Gebaseerd op ruim 60 reviews.